Två vanliga bonusar

När du registrerar dig hos ett spelbolag online så får du ofta en välkomstbonus. Hur denna bonus fungerar, och hur stor den är, kan variera kraftigt mellan olika spelbolag. I vissa fall kan det också finnas mycket dolt i det finstilta, eller vissa hållhakar som kanske inte alltid är så positiva. I många fall är det dock precis så positivt som det verkar, och oavsett så är ju gratis pengar alltid trevligt!

Ett inte helt ovanligt villkor när det gäller bonusar är att du inte får ta ut pengarna förrän du spelat för en viss summa av dina egna pengar. Till exempel så får du inte din bonus på 1,000 kronor förrän du har omsatt den ett antal gånger.

En vanlig variant är att spelbolaget matchar din första insättning. Sätter du in 100 kronor så ger de dig 100 kronor extra, och du har plötsligt 200 kronor att betta med. Naturligtvis finns övre gränser, ofta runt 500 till 1,200 kronor. Den här bonusen erbjuds naturligtvis för att locka spelare att göra en stor första insättning, så att de har råd att spela ett tag. Förhoppningen är att du ska fastna för just insättningsbonusen och sedan spela bort alla pengar, men du är ju smartare än så! En variant på insättningsbonus är att du får en viss fast summa, oavsett hur mycket eller litet du sätter in (med en miniminivå, självklart). Dessa bonusar är lägre än matchade insättningsbonusar, men å andra sidan känner du ingen press på dig att sätta in så mycket som möjligt, och därmed investera betydande belopp i ett spelbolag som du inte provat tidigare.

Den andra varianten av vanlig bonus är registreringsbonusen. När du registrerar dig får du helt enkelt en viss summa som tack, utan krav på att du själv ska sätta in ett visst belopp. Registrera dig så har du dina pengar inom ett par timmar. Vanligtvis är dessa bonusar lägre, eller har fler villkor, då risken som spelbolaget tar är större. Om insättningsbonus eller registreringsbonus är bäst kan diskuteras men det finns som sagt många faktorer som spelar in.

Vilket spelbolag som erbjuder bäst bonus varierar över tid, och beroende på vad du tycker om de krav som ställs på motprestation kanske den största bonusen inte alltid är den bästa. Kom också ihåg att det inte är olagligt att registrera sig hos flera spelbolag, och på så sätt kunna utnyttja mer än en insättningsbonus. En annan fördel med att använda fler spelbolag är att du alltid kan välja det bolag som ger bäst odds för den match du vill spela på. I det här fallet är det ingen synd att vara otrogen – det är bara smart! Om spelbolagen vill ge dig pengar för att du registrerar dig, så utnyttja det.