Sportsbetting

Det finns massor av sport som du kan betta på och idag finns det massor av spelbolag som erbjuder just detta. Var med och spela på sport du också som en del av ett community och vinn pengar på din hobby!

Att spela på sport

Det finns ett stort antal sätt att slå vad om utgången av sporthändelser. Vissa av dessa kan kanske kännas lite väl konstruerade – vad hände med den klassiska vinst, förlust, oavgjort? – men har sin charm och kan vara väl så intressanta på sitt sätt. Att spela på utgången av en match är det mest klassiska, åtminstone i Sverige. Vinst, förlust eller oavgjort. Det klassiska stryktipset bygger på detta, om än utan direkta odds. Sedan stryktipset infördes 1934, och fram till Oddset kom 1986, var det i princip det enda sättet att spela på sport i Sverige (om man inte var travintresserad).

Den andra mest naturliga spelformen är att betta på resultat, det vill säga den exakta matchutgången. 6-0 till AIK mot Djurgården, till exempel. Denna spelform är mer komplicerad än att bara spela på utgången, men ändå ganska rakt på sak. Att spela på ett resultat över eller under är något mer komplicerat. I princip gäller det att gissa om det i till exempel en fotbollsmatch kommer att göras fler eller färre än ett visst antal mål. Här handlar det inte mest om kunskap om huruvida lag är bra eller dåliga, utan mer om målproduktion. Vissa lag gör många mål men släpper in desto fler, andra spelar konsekvent 0-0. En fjärde variant är olika former av spel med handikapp. Ett lag anses överlägset, och startar därför matchen med ett eller flera måls underläge.

Välja bästa bettingsajt

Det finns otaligt många bettingsajter att spela på och det kan var ordentligt svårt att faktiskt välja ett ställe att ta del av alla speltips på. När det kommer till betting och spelbolag finns det några viktiga punkter. Först ska man se så att det är ordentligt bra odds som man ta del av och att spelsidan har bra med utbud av de spel som du vill ta del av. Det är det viktigaste, sen finns det så klart flera aspekter som man måste väga in för att göra ett bra beslut när man väljer internetcasino och spelbolag. Låt dig ha kunskapen om vilka odds som man kan ta del av, hur stort inflytande just detta bettingbolag har just för att veta vilka du har att göra med och mer för att du ska kunna vinna helt tryggt på dina favoritsporter.

En annan sak som kan vara bra att hålla koll på när du spelar på spelbolag online är betting bonusar. Dessa kommer i många olika former och kan hjälpa dig som är ny på att lägga spel online. En odds bonus är i princip pengar du får av spelbolaget att spela för. Den vanligaste bonusformen är insättningsbonus, vilket innebär att du får en procentsats av din insats i form av bonuspengar att spela för. Du får alltså mer pengar att spela för vilket kan leda till en större vinst. Men ingenting i livet kommer gratis. Bonusarna har nästan alltid ett omsättningskrav. Det betyder att du måste omsätta din bonus ett visst antal gånger, dessa brukar variera från 1-7 gånger. Sedan finns det även insättningsfria odds bonusar. Dessa får du oftast när du registrerar dig som ny spelare hos ett spelbolag. Du får alltså pengar att spela för utan att göra en insättning. Det är perfekt för dig som ny spelare som vill testa på att lägga spel online. Vi skulle rekommendera att du hittar en insättningsfri betting bonus ifall du aldrig spelat online förut. Du kommer då få en liten uppfattning om hur det fungerar som kan hjälpa dig senare då du bestämmer dig för att göra en insättning. Detta är dock inte alla sorters former av betting bonusar som finns bland alla hundratals betting bolag. Vi rekommenderar dig att du lär dig mer om odds bonusar innan du tar del av en för att hitta en som passar din spelstil bäst.