Sportsbetting

Det finns massor av sport som du kan betta på och idag finns det massor av spelbolag som erbjuder just detta. Med hjälp av bonusar så kan du ha en härligt stor spelkassa som ger dig spänning under en lång tid. Var med och spela på sport du också som en del av ett community och vinn pengar på din hobby.

Att spela på sport

Det finns ett stort antal sätt att slå vad om utgången av sporthändelser. Att spela på utgången av en match är det mest klassiska, åtminstone i Sverige. Vinst, förlust eller oavgjort. Det klassiska stryktipset bygger på detta, om än utan direkta odds. Sedan stryktipset infördes 1934, och fram till Oddset kom 1986, var det i princip det enda sättet att spela på sport i Sverige (om du inte var travintresserad).

Oddssättare

På spelsajter så jobbar det människor som är otroligt insatta och pålästa kring olika sporter. Dessa kallas för oddssättare och de är de som bestämmer oddsen på en tävling eller match. Om Sverige möter Brasilien i fotboll, så kan de flesta som har någorlunda koll på fotboll förstå att Brasilien är favoriter. En oddssättare räknar då ut hur högt oddset blir för att Brasilien vinner, oddset för oavgjort och oddset för Sverige. För dig som spelare kan det däremot blir spännande. Om Sverige lyckas göra mål, finns det alltid en liten chans att laget kan kamma hem vinsten. Oddssättare kan aldrig vara 100 % säkra. Det kan betyda vinst för dig, en målbonus gör det ännu mer spännande.

Säkra favoriter, mot osäkra favoriter

När det kommer till favoriter i en match så finns det de som är mer säkra än andra. Ju ”säkrare” desto lägre odds. Det är inte ovanligt att en favorit har oddsen 1,30 vilket alltså ger 30 kronor i vinst om jag satsar 100 kronor. Det kan också vara 1,80 i odds och även det vara en favorit. Om det är en ovissare utgång av matchen så ökar oddsen. Oddsen har alltså med sannolikheten att göra.

Favoriter vinner oftare

I fotboll så kan du med statistik konstatera att ett topplag ofta är favorit mot ett lag i botten av tabellen. Det brukar procentuellt vara så att topplagen vinner runt 60% av alla sina matcher på ett år. Räknar du statistik när ett topplag möter ett bottenlag så kan statistiken ligga på 90% eller över, alltså vinner topplaget 90% av sina matcher mot bottenlag. Med hjälp av denna statistik så kan oddssättare räkna ut de troligaste och mest sannolika utfallen, och på det sättet kan de bestämma oddsen.

Satsa på resultat

En spelform som är populär med lite högre odds är att betta på resultat, det vill säga den exakta matchutgången. Om du tror att hemmalaget vinner med 2–0 så tippar du exakt det resultatet. Du kan även spela på ett resultat ”över eller under” och det är något mer komplicerat. I princip gäller det att gissa om det i till exempel en fotbollsmatch kommer att göras fler eller färre än ett visst antal mål, ofta 2,5 mål i fotboll.

Här handlar det inte om kunskap om huruvida lag är bra eller dåliga, utan mer om målproduktion. Vissa lag gör många mål men släpper in desto fler, andra spelar konsekvent 0–0. Är det ett lag som gör många mål, så tippa över 2,5 mål. Är det ett målsnålt lag så satsar du såklart på under 2,5 mål.

Spela med handikapp

En till variant är olika former av spel med handikapp. Ett lag anses överlägset, och startar därför matchen med ett eller flera måls underläge. Detta kan med fördel spelas om man tror att ett topplag vinner lätt mot ett bottenlag, då det är högre odds om bottenlaget har ett antal mål i handikapp. Ett exempel är att bottenlaget har +1,5 mål, alltså startar de matchen i ledning med 1,5–0. Favoritlaget måste då vinna med 2-0 för att det ska räknas som vinst.

Många spelsajter

Det finns väldigt många bettingsajter att spela på och det kan var riktigt svårt att faktiskt välja ett ställe att spela på. När det kommer till betting och spelbolag finns det några viktiga punkter att titta på.

Först ska du se så att det är ordentligt bra odds som du tar del av och att spelsidan har bra med utbud av spel. Det är det viktigaste, sen finns det så klart flera aspekter som du måste väga in för att göra ett bra beslut när du väljer internetcasino och spelbolag.

Håll koll på bonusar

En sak som kan vara bra att hålla koll på när du spelar på spelbolag online är betting bonusar. Dessa kommer i många olika former och kan hjälpa dig som är ny på att lägga spel online. En odds bonus är i princip pengar du får av spelbolaget att spela för.

Den vanligaste bonusformen är insättningsbonus, vilket innebär att du får en procentsats av din insats i form av bonuspengar att spela för. Vi rekommenderar dig att du lär dig mer om odds bonusar innan du tar del av en bonus. Detta ska du göra för att hitta en bonus som passar din spelstil bäst.

Använd guider för att hitta bonus

Med hjälp av dessa sajter och guider så kan du hitta de bonusar som passar just dig bäst. Det finns topplistor, rekommendationer och recensioner av spelsajter, allt för att du ska kunna hitta ditt favoritställe att betta på. Tänk på att alltid testa sajterna innan du registrerar dig, det är lite som att testköra en bil. Känn efter om den passar dig och utnyttja bonusar på bästa sätt.